Sidor

tisdag 23 november 2010

Smördegsinbakad fläskfilé med vitlöks-créme cheese och potatismos a´ la Linda

Det här är nog min absoluta favoriträtt, i alla fall när det gäller mat jag lagar själv hemma.
Hoppas att ni också kommer att tycka om den. : )



Slå på ugnen på ca 175-200 grader.
Ta en fläskfilé och putsa den. Salta och peppra med vitlökspeppar.
Bryn den runtom i margarin eller smör i en stekpanna.
Låt filén svalna.
Koka potatis med skalen på. För att det ska gå snabbare så brukar jag dela potatisen i mindre bitar.


Rulla ut smördegen och bred créme cheese med smak av vitlök eller vitlök och örter (typ Créme Bonjour) på smördegen och lägg sedan på fläskfilén. Pensla kanterna med uppvispat ägg och rulla sedan ihop till en rulle och kläm ihop sidorna.
Pensla hela rullen med med det uppvispade ägget.
Ställ längst ner i uppvärmd ugn tills den får fin färg och smördegen blivit spröd, ca 20 minuter.


Yummi!!! :P


Ta en "perstampa", dvs. en potatisstampare och mosa potatisen med skal och allt. Gör den bara inte alltför slät, det ska vara lite bitar kvar för tuggmotstånd.


Värm lite mjölk.


Klicka i några rejäla klickar smör eller margarin (funkar även med bordsmargarin).


Smula över en stor nypa flingsalt eller efter behag.


Krydda med lite vitpeppar.


Tillsätt lite av den varma mjölken.


Rör runt och smaka av. Eventuellt får du tillsätta mer av smör, mjölk, salt och/eller peppar.
Den ska smaka lent och krämigt med ett litet sting av sälta.


Skär upp filén i bitar och servera med potatismoset och en sallad.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 kommentar:

  1. När kommer inbjuddan till nästa middag?
    Ser ju väldigt läckert ut. Jag tar med vinet!
    Tack för kommentaren hos mig. Kram

    SvaraRadera