Sidor

tisdag 1 juni 2010

Tapasafton med Ridderheims och Spot and Tell













Jag öppnade porten till Jerlov Kommunikation AB:s lokaler
och fick det här välkomnandet!
Förväntansfull gick jag uppför trapporna...














...och möttes av den här vackra synen.

Borden var vackert dukade och dekorerade,
och ur högtalarna strömmade det spansk musik för
att höja stämningen.














Reprensentanter från Ridderheims informerade om
deras nya Tapas Take away-koncept.














Jag lyssnade på den intressanta informationen,
medan snålvattnet rann över åsynen av de läckra delikatesserna.














Underbart goda Torta de jamon iberico. 10 poäng av 10 möjliga.
Till höger Tapas plato pata negro och lite annat smått och gott.














En liten samling av allt det goda vi fick provsmaka.














Underbart goda Tapas plato de queso lagrade D.O. ostar och
färdiga tapasbrickan Tapas plato pata negra.














Jag hade bestämt mig för att smaka på ALLT som bjöds utan några fördomar, och den här rätten var nog den som de flesta var misstänksam mot, även jag.
Men jag smakade och OJ! vad god den var!!!
Vad det var?
Anchoas al ajillo, dvs. Ansjovis i vitlöksolja.














Bordet efter vår framfart... ;P hehe














Jag och Annelie.
(Annelies blogg Gott & Blandat)














Spot and Tell´s representant Katja.
(kolla in hennes läckra blogg Kaffekokarkokboken)














Så här glad blev jag när jag fick reda på att vi skulle få goodiebags och vad de innehöll.









Kolla vad jag har fått! :D














Goodiebagen innehöll:
*Tapas Plato Pata Negra
*Torta de jamon iberico
*Guiso con Chorizo
*Delicias del Mar
*Calamares al Vino
*Pollo Barbacoa

Till helgen blir det Yum Yum Mums Filibabba!



Provsmakningsmeny samt betyg och kommentarer:


*Torta de jamon iberico-Tortillabröd fylld med Ibérico skinka och Ibérico ost 10/10
Yum Yum Mums Filibabba!!! En av mina favoriter från ikväll!

*Tapas plato de queso-Lagrade D.O. ostar Roncal (fårost), Manchego (fårost), Idiazabal (rökt fårost), Murcia al vino (getost) 10/10
Underbart goda, särskilt Idiazabal och Murcia al vino som var väldigt smakrika.

*Anchoas al ajillo-Ansjovis i vitlöksolja 9/10
Var mycket misstänksam mot den här rätten men jag blev verkligen glatt överraskad. Jättegod!

*Delicias del mar-Skaldjur i en frisk vinmarinad 9/10
God och frisk smak.

*Pollo Barbacoa-Kyckling i sötstark mango-och chilisås 9/10
Överraskande god.

*Tomates secos al sol-Marinerade lätt soltorkade plommontomater 8/10
Mycket god och med bra konsistens.

*Guiso con chorizo-Chorizogryta med paprika och bönor 8/10
God.

*Tapas plato pato negra-Ibérico lomo, Ibérico skinka, Ibérico chorizo, Ibérico ost 8/10
Trevlig standardtapasbricka. Osten var otroligt god!

*Tortilla de jamón serrano-Potatisomelett med lufttorkad skinka 7/10
För mild smak för mig. Passar absolut till barn.

*Champinoñes al ajillo-Grillade vitlökschampinjoner i en chilisås 7/10
Helt okej, men inget man minns. Skulle nog passa till barn.

*Calamares al vino-Bläckfiskringar i en vinmarinad 7/10
Frisk smak. Eftersmak av vinblad.

*Queso asado a la guindilla-Riven Manchegoost i het salsa 7/10
Annorlunda ostdip. Helt okej.

*Patatas bravas-Potatis i en het chilisås 7/10
Trevligt tillbehör, men tyvärr inget man minns nämnvärt.

*Altramuces-Lupinbönor i en het chili-och limesås 4/10
Är egentligen frön. Ganska stort tuggmotstånd. Trodde först att de skulle ha samma konsistens som bönor och blev negativt överraskad. Såsen var så där.

*Cazuela de alubias-Bönmix i en fyllig BBQ-sås 1/10
Jag brukar gilla bönor, men BBQ-såsen förstörde allt. Ingen favorit.

*Acietunas barbacoa-Oliver i BBQ-sås 1/10
Jag älskar oliver, men det här var tyvärr den största besvikelsen idag. Inte alls gott.
Åter igen så förstör den där BBQ-såsen den goda råvaran.


Hoppas att jag har gjort er nyfiken på Ridderheims nya sortiment.

Så vad väntar ni på?!

Iväg till affären med er, ta eventuellt en sväng förbi Systembolaget
och samla ihop era vänner till en Yum Yum Mums Filibabba-kväll med Ridderheims!


Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien, men har influenser från hela Medelhavet.Namnet kommer från verbet tapar, som kan översättas med "att täcka", som i att lägga på ett lock.
Läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tapas_%28matr%C3%A4tt%29


Om du fick välja en sorts tapas att bjuda mig på,
vilken skulle det vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar